Op weg naar transparantie – #1 De start!

In deze blogserie nemen we jullie mee in onze weg naar volledige transparantie. Hierbij laten we zien wat we doen op het gebied van transparantie, en op welke vlakken we ons nog kunnen verbeteren. In deze eerste blog over de start nemen we jullie mee in de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Daarnaast geven we wat achtergrondinformatie over hoe we de webshop op dit moment hebben opgezet. Veel leesplezier!

Eind november 2019 bedachten we (Thom en Justin) dat we werk wilden gaan maken van onze visie op de klimaatverandering en duurzaamheid. In de maanden die volgden hebben we veel gesprekken gehad met elkaar en mensen in onze omgeving om te kijken wat we nou echt wilden. We merkten dat duurzaamheid bij steeds meer mensen speelden, maar dat het tegelijk voor veel mensen nog vaag was. Daarnaast vonden mensen die wel duurzamer wilden leven het vaak lastig om te bepalen wanneer iets nou echt duurzaam is of wanneer het niet meer is dan een mooi verhaal. Vanuit deze gesprekken en verschillende brainstormsessies kwamen we begin dit jaar tot een conclusie: we willen een webshop opzetten met producten met volledig transparante producten. Benieuwd naar wat wij verstaan onder transparantie? Lees HIER onze blog erover. Nadat het idee in de maanden hierna verder was uitgewerkt hebben we onszelf op 25 mei dit jaar ingeschreven bij de KvK onder de naam Shopaware.

Goed, dat is dus hoe we in het afgelopen jaar zijn gekomen tot het punt waar we nu zijn. In de afgelopen maanden is er veel veranderd, maar één ding is altijd hetzelfde gebleven: Ons doel. Een webshop met duurzame producten waarvan de keten volledig transparant is. Op dit moment staat er een mooi assortiment van zo duurzaam mogelijke producten met een hele hoop informatie over hoe het gemaakt is en welke impact het heeft op mens, dier en milieu. Betekent dit dat we al volledig duurzaam en transparant zijn? Nee, zeker niet. We hebben besloten om een begin te maken met een basisassortiment en zoveel informatie als voor ons toegankelijk is. Vanuit hier gaan we ons stap voor stap verbeteren, om steeds dichter bij ons doel te komen. De huidige producenten zijn gekozen omdat ze een duurzaam alternatief bieden voor alledaagse producten. Mocht je afvragen wat duurzaamheid nou precies is? Lees HIER onze blog erover. De informatie die we hebben verzameld is afkomstig van de producenten zelf, hun leveranciers en van internet. Deze informatie zal zeker niet 100% objectief zijn maar het geeft al een beter beeld bij de producten dan de meeste webshops of producenten zelf aanbieden.

Naast de keuze voor onze leveranciers hebben we de afgelopen maanden nog een aantal bewuste keuzes gemaakt. Zo hebben we gekozen voor een webhost die gebruik maakt van groene stroom, is ons drukwerk met minder milieubelastende inkt gedrukt op gerecycled papier. En ook de dozen waarin we gaan verzenden zijn gemaakt van gerecycled (en recyclebaar) karton en gevuld met hergebruikt of milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal. Met PostNL maken we ook nog eens gebruik van een bezorgdienst die goed scoort op duurzaamheid en concrete stappen zet om haar milieu impact te reduceren.

We zijn dus zeker nog niet waar we willen zijn, maar willen jullie de komende maanden graag meenemen in de stappen die we zetten. De komende tijd gaan we ons richten op het verbeteren van de objectiviteit van de transparantie en het verder verduurzamen en uitbreiden van ons assortiment. Schroom niet om je vragen te stellen via info@shopaware.nl.

We zien jullie graag in onze webshop!

Meer lezen?

Wat leuk dat je onze webshop bezoekt!

Onze producten zijn er bijna, nog eventjes geduld! Voor nu verwijzen je graag naar onze social media!

Wat leuk dat je onze webshop bezoekt!

Nu we jouw aandacht toch hebben zouden we je willen vragen om onze enquête in te vullen. Met de resultaten daarvan kunnen we ons assortiment en communicatie nog beter op jouw wensen afstemmen!