Wat is transparantie?

Zoals we in onze missie hebben verwerkt, hebben onze producten een zoveel mogelijk transparante keten. Maar wat houdt transparantie nou precies in? En wat verstaan we bij Shopaware onder transparantie? Deze vragen worden beantwoord in deze blog!

Transparantie bij merken en bedrijven wordt vaak gelinkt met openheid en informatie. Daarbij gaat het erom of een bedrijf of merk naar buiten brengt wat ze doen, waar ze dat doen en hoe het wordt gedaan. Je zou dus kunnen zeggen, hoe meer van deze informatie een bedrijf naar buiten brengt, hoe transparanter ze zijn. Toch ligt dat net iets anders, aangezien het ook nog uitmaakt of de informatie objectief is en geen mooi verkooppraatje. Transparantie is sterk gelinkt aan duurzaamheid, het wordt zelfs gezien als een voorwaarde voor verduurzaming. Dat komt namelijk omdat jij als klant pas kan beoordelen of een bedrijf duurzaam is, als je relevante informatie hebt (meer hierover lees je in onze blog over de duurzame jungle).

Ook bij Shopaware zien we transparantie als een middel om duurzaamheid in kaart te brengen en te stimuleren. In onze missie leggen we al kort toe wat wij verstaan onder transparantie: Dat het bekend is waar een product vandaan komt, hoe het wordt gemaakt, wat er mee gebeurt als het product niet meer te gebruiken is en wat voor impact al deze stappen hebben op planeet, dier en mens. Zo geven we onze klanten informatie om een weloverwogen keuze te maken. Daarnaast geeft het een goed inzicht in de vele stappen die onze leveranciers zetten om hun producten zo duurzaam mogelijk te maken. Ook onderdelen van processen die nog ruimte hebben voor verbetering zullen we laten zien. Zo weet jij als klant waar je aan toe bent en zien de leveranciers waar ze nog verder kunnen verduurzamen.

Hoe kun jij deze informatie als klant vinden? Bij de productpagina van ieder product is een afbeelding toegevoegd met een processchema. Hierin staat van het product, en de bijbehorende ingrediënten, hoe het gemaakt is en welke impact het heeft op planeet, dier en mens. Een globaal voorbeeld van één processtap is hierboven weergegeven. Het processchema is echter de beknopte versie van de informatie. De volledige tekstuele versie van de procesinformatie is te vinden in een tabblad bij ieder product. Zo kun je op je gemak lezen waar het product uit bestaat, en hoe al deze ingrediënten zijn vervaardigd. Mis je nog iets of heb je tips? Mails ons gerust op info@shopaware.nl!

 

Meer lezen?

Wat leuk dat je onze webshop bezoekt!

Onze producten zijn er bijna, nog eventjes geduld! Voor nu verwijzen je graag naar onze social media!

Wat leuk dat je onze webshop bezoekt!

Nu we jouw aandacht toch hebben zouden we je willen vragen om onze enquête in te vullen. Met de resultaten daarvan kunnen we ons assortiment en communicatie nog beter op jouw wensen afstemmen!